fbpx

De meesten onder ons krijgen te maken met de ondankbare taak om het jaarlijkse bedrijfsuitje te organiseren. Ondankbaar omdat je het nooit helemaal goed kunt doen. Je collega’s hebben nu eenmaal verschillende interesses en verwachtingen. Wanhopig ga je Googlen en kies je voor een in jouw ogen veilige optie. Welke stappen moet je volgen voor een origineel bedrijfsuitje voor iedereen?

1. Op maat

Stop met zoeken naar een ‘dertien in een dozijn uitje zoals ‘Wie is de Mol’ of ‘Ik houd van Holland’. Deze uitjes worden vaak tegen bodemprijzen aangeboden. Hierdoor kun je eigenlijk niet verwachten dat er, behalve het telefoongesprek met het boekingsbureau, ook maar ergens een persoonlijke touch bij zit. En juist dit is belangrijk gebleken. Je wilt weten dat het goed zit. Dat er over nagedacht is. Van A tot Z.
Een succesvol uitje kenmerkt zich vaak door het unieke karakter. En dat kan het alleen zijn als het ook echt past bij je bedrijf. Helemaal op maat gemaakt. Zoek dus een organisatiebureau dat door de aard van de aangeboden programma’s echt betrokken is. Zij willen jou iets laten ervaren waar ze zelf vol van zijn en jullie een geweldige dag laten beleven.

2. Maatschappelijke Impact

Iets doen voor een ander geeft een goed gevoel. Daar kunnen de meesten zich iets bij voorstellen. Daarnaast is tevreden terugkijken door blij te zijn met het behaalde resultaat een belangrijke factor voor een geslaagd uitje. Ook genereert het bijna instant teambuilding. Koppel daaraan dat thema’s als duurzaamheid, circulaire economie en de participatiemaatschappij actueel zijn. Bedrijven haken hier maar wat graag op in. Kortom, zorg dat je bedrijfsuitje maatschappelijke impact heeft.

3. Verzorgde culinaire invulling

Je kunt iets heel leuks organiseren maar als mensen de catering niet goed vonden dan wordt de dag toch niet als geheel geslaagd ervaren. Een trend van de laatste jaren zijn gezonde en verse lunches en diners. Dit komt goed van pas aangezien actieve uitjes vaak als leuk worden ervaren. Goed afsluiten is belangrijk. En daar hoort natuurlijk wel een biertje en wijntje bij.

4. Een leuke dag, ook voor jezelf

Het is altijd fijn als de organisator zelf ook een leuk uitstapje heeft. Zelf mee kan doen aan de activiteiten en zich ook onderdeel van de groep kan voelen. Het is belangrijk dat er iemand tijdens de dag aanwezig is die alles regelt en aanspreekpunt is. Ook daarom is het verstandig om een partij in te huren die precies weet waar de wensen liggen van de opdrachtgever.