fbpx

Een afdeling van het UWV uit Amsterdam heeft Zinnige Zaken gevraagd om met een passende invulling te komen voor hun teamdag. Deze stond in het teken van overleg en daarna de handen uit de mouwen.

Wij noemen dat een dubbelzinnige dag. Een dagdeel aan de slag met jezelf (je team) en een dagdeel aan de slag voor de samenleving.

De wens om dit te doen in nabijheid van een van de doelgroepen van het UWV kon prima worden vervuld in de regio waar men dit graag wilde laten plaatsvinden. Zo kwamen de medewerkers uit alle hoeken van Nederland naar dagcentrum de Regenboog in Maarn. Dit is onderdeel van Zorginstelling Reinaerde.

In de ochtenduren werd eerst het eigen programma afgewerkt en na de lunch buiten op het terras kon het werk beginnen. Een dubbelzinnige dag is een prima concept. je hebt alles op een locatie. En dat scheelt tijd.

Ondanks de hitte was het goed te doen onder de hoge bomen. Men heeft samen met de cliënten de tuin aangepakt. Het gras is gemaaid, er is gesnoeid, de heggen zijn geknipt en het onkruid verwijderd. Ook werden binnen de muren onder handen genomen en een groep sloot zich aan bij de activiteiten van de cliënten deze middag. Op het menu stond liedjes zingen, muziek maken en met de rolstoel er op uit. De cliënten genoten van de extra aandacht die ze kregen. Nadat men uitgebreid afscheid had genomen van de cliënten stond de borrel klaar met aansluitend een barbecue.

Tijdens het bedankje van de Regenboog kreeg men als herinnering een kaars uit de eigen kaarsenmakerij.

UWV enorm bedankt!

Meer weten over een dubbelzinnige dag?