fbpx

In Amsterdam Zuidoost staat de Prins Willem Alexander Manege. Deze biedt gehandicapte kinderen en volwassenen de mogelijkheid om paard te rijden onder begeleiding. Ook mensen zonder handicap kunnen hier rijden maar van hen wordt dan wel verwacht dat ze vrijwilligerswerk doen.  

Want alles draait hier op vrijwilligers. Het beheerders echtpaar was blij verrast met de vraag of 65 medewerkers van de Universiteit van Amsterdam hier hun handen konden laten wapperen. Ze zijn pas zes weken geleden aan het roer gekomen dus ook voor hen was dit een nieuw fenomeen.

In het verleden had de manege al wel eens eerder groepen vrijwilligers over de vloer gehad maar dat was al weer lang geleden. En op sommige plekjes was het goed te zien dat de aandacht toch echt eerst naar de cliënten gaat.

Stof, vuile ramen en achterstallig tuinonderhoud, zo maar een greep uit het klusaanbod van deze middag. Genoeg te doen voor iedereen en een gevarieerd aanbod van klussen. Zo hebben ze ook nieuw grind en zand in de loopmolen gestort en is de onmisbare heftruck weer in een nieuw jasje gehesen. Hij ziet er weer uit als nieuw.

Na het harde werken was het hoog tijd voor een drankje op het terras. Want ook op deze klusdag in oktober was het mooi weer. Medewerkers van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, bedankt!

P1150850 P1150854 P1150861 P1150872 P1150895