fbpx

Nog wat onwennig komt de groep rond het middaguur binnen wandelen bij Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg. Het is ook best spannend als je niet weet wat je te wachten staat en je enige informatie is dat je oude kleren aan moet doen met schoenen die tegen een stootje kunnen. Niemand behalve de organisator wist er op het programma stond.

Eerst lunchen en de omgeving in je opnemen. Dan komen de vragen vanzelf. Om de groep niet al te lang in spanning te houden begint Henk van Zinnige Zaken te vertellen waar ze zijn en wat er deze middag op het programma staat. Aansluitend vertelt Bea Blom, de boerin, over de ontstaansgeschiedenis van de zorgboerderij. Het is mooi om te horen hoe deze vervallen hoeve is omgetoverd tot een prachtige zorgboerderij waar mensen op zoek naar een zinvolle dagbesteding een thuis vinden.

De wens van Translink is om met de hele groep aan hetzelfde project te werken. En dat kan! De voortuin staat vanmiddag op het programma. Nu nog een groot grasveld dat moet worden omgetoverd in een wandeltuin met perkjes waarin kruiden, eetbare bloemen en groenten komen te staan. En natuurlijk met een terrasje waarop men lekker in de zon kan zitten. Vooral voor de oudere clienten moet dit een plekje worden om tot rust te komen.

De exacte plannen licht Bea toe aan de hand van een tekening. Uiteindelijk gaat iedereen aan de slag en gezamenlijk wordt begonnen aan deze metamorfose. Graszoden worden verwijderd en afgevoerd. Mensen worden herinnerd aan spiergroepen waarvan ze reeds lang dachten ze kwijt te zijn.

Gelukkig worden de werkzaamheden onderbroken door een rondleiding. Cliënt Rik vertelt vol enthousiasme over zijn dagbesteding op de boerderij en over alles wat er te beleven is. ‘Mooie lama’s’ was een opmerking uit de groep. Dat had men toch verkeerd gezien. Het waren alpaca’s. Hoe kun je dat nou niet weten?

Ook is er tussen de werkzaamheden tijd voor een break. Heel idyllisch aan de picknicktafel onder de bomen die volop in de bloesem staan. Is toch net even anders pauzeren dan op kantoor. Intussen wordt hard doorgewerkt en is duidelijk dat fase 1 van het plan door Translink is afgerond vanmiddag. Ze hebben 120 m2 graszoden verwijderd!
De aanleg van de nieuwe tuin kan beginnen. 

Intussen protesteren de spieren bij velen zodanig dat de borrel en barbecue als geroepen komen. Een mooie afsluiting van een productieve middag.

Translink; hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Weten hoe een programma eruitziet en wat de kosten zijn?

Waarom deze uitjes?

Eerst de materialen erbij halenTranslink is er klaar voorHier gaat het gebeurenEr zit schot in de zaakZelfs het bruggetje verdwijnt uit de voortuinTijd voor een breakWaar laat je zo'n bruggetje eigenlijkKlus geklaard tijd voor een drankjeEn afsluiten met een bbq