fbpx

Als kantoorgenoot van Zinnige Zaken is er uiteindelijk geen ontkomen aan. Je kunt het een paar keer uitstellen en een gewoon uitje boeken maar er komt een dag dat je ook gewoon aan de slag gaat voor het goede doel. Na vorig jaar onze nieuwe website gebouwd te hebben, kwam het ook wel allemaal erg dichtbij.

Afgelopen februari was het zover. Stijl en Vorm besloot zich met de hele groep in te gaan zetten voor een zorginstelling. Gelukkige was het Hendrik Willen Landhuis uit Schaarsbergen. Een locatie die onderdeel is van de Siza Dorp Groep uit Arnhem.

Op deze prachtige plek in de bossen van Arnhem Noord wonen en logeren jongeren met een meervoudige handicap. Voor Stijl en Vorm, ook uit Arnhem, was het vanzelfsprekend dat ze iets in de regio zouden gaan doen. Het is zonde als je veel tijd kwijt bent aan reizen. Je kunt je tijd goed gebruiken op zo’n dag.  Daarnaast kun je ook het beste hulp bieden in je directe omgeving. Dan werkt betrokkenheid pas echt.

Een inventarisatie van de wensen onder de bewoners en begeleiding leverde op dat ze vooral aan de slag mochten gaan met klussen die het huis gezellig zouden maken. Hier komen ze maar niet aan toe. De zorg is goed geregeld en de begeleiding geweldig maar juist die extra’s die het af maken: daar is geen tijd (en geld) voor.

Prachtig om te zien hoe een jong bedrijf zich tijdens hun teamuitje inzet voor de maatschappij.

Bij aankomst stond de lunch al klaar. Enkele kinderen die ziek thuis waren, deden mee bij de ontvangst. De anderen waren naar school of naar hun dagbesteding. In ieder geval genoeg tijd en ruimte om lekker aan de slag te kunnen.
Wat stond er op het programma?

– Muren verven (de nieuwe kleur was uitgezocht samen met de kinderen)
– Schoolbordverf achterop een lange rij met kasten (niets fijner dan tekenen met krijt)
– De televisie was nog nooit echt goed aangesloten. Nu is er prima beeld met DVD
– Het tuinmeubilair en het terras kregen een grondige opfrisbeurt
– Het waterbed uit de snoezelhoek moest verplaatst worden. Maar hoe doe je dat zonder dat alles blank komt te staan?

Tegen de tijd dat de kinderen uit school kwamen waren al de klussen af. Dat kwam goed uit want ook zij wilden natuurlijk maar wat graag aandacht van deze groep enthousiaste mensen. Samen voetballen, over Vitesse praten of gewoon lekker samen zitten. Alles was goed. Er was nog genoeg tijd om samen wat te drinken en de resultaten van de kluswerkzaamheden werden nog eens goed bekeken.

Iedereen vol lof. Het was een geslaagde middag.

Stijl en Vorm,  namens de kinderen hartelijk bedankt!Ontvangst met lunch Muur wordt wit ipv groen Schoolbordverf op de kast Laatste hand aan het schoolbord Binnen nog even een bed verplaatsen Nog even de kop erbij Waterbed vergeten Nu naar buiten Er is genoeg te doen  Veel gedaan