fbpx

Op een mooie vrijdagochtend verzamelen zich ongeveer 85 medewerkers van Ripe NCC in de mooie glazen binnentuin van Verpleeghuis Beth Shalom in Amsterdam Buitenveldert.

Dit huis is al sinds jaar en dag een bekende plek voor de oudere Joodse bewoners van Amsterdam en is sinds een tijdje onderdeel van Cordaan. Een van de grootste zorgaanbieders van Amsterdam en omstreken.

Deze fusie betekent nieuw bloed in de aderen. Ook op gebied van de inzet van groepen vrijwilligers die een dag aan de slag willen voor de samenleving. De bewoners kunnen zeker wel een uitstapje gebruiken en er is ook behoefte aan enkele doelgerichte opfleuracties. Zo gezegd zo gedaan.

Een deel van de medewerkers nam het grootste deel van de bewoners mee uit. Op het programma stond een bezoek aan het nabijgelegen Amstelpark. De rest bleef achter om bepaalde ruimtes te schilderen in frisse kleuren en de tuin te verfraaien met meer dan 60 gekleurde bloempotten (met inhoud).

In het park was een wandeling uitgezet, men kon midgetgolven of met de Amsteltrein een rondje rijden door het park. Echter door het mooie weer kwam menigeen niet verder dan het terras waar van alles besteld werd. En dat is een dagje uit natuurlijk echt zoals het moet zijn. Intussen is er hard doorgewerkt aan het thuisfront en toen iedereen weer teruggekeerd was, stond de borrel klaar temidden van fris gekleurde wanden en vrolijke bloempotten.

Voor de meeste bewoners was dit een stapje te ver, zij waren toe aan een verdiend dutje na een inspannende middag. De medewerkers van Ripe maakten zich op voor vertrek richting Strand Zuid waar ze konden genieten van een heerlijke barbecue.

RIPE-2

RIPE-3

RIPE-5

RIPE-7

RIPE-9

RIPE-10

RIPE-11

RIPE-12

RIPE-13

RIPE-21

DSC04244

RIPE-26