fbpx

Een interne weddenschap heeft ertoe geleid dat een groep leidinggevenden van het RDW uit Zwolle voor de tweede keer in korte tijd bij Zinnige Zaken heeft aangeklopt.

Werd de weddenschap gewonnen dan zou men bij wijze van ludieke actie de handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

En zo geschiedde het. Het goede doel kreeg de hulp. Zo gezegd, zo gedaan. Donderdag 23 april was het zover. De Zorgboerderij van antroposofische woon- en werkgemeenschap Overkempe in Olst kreeg hulp uit onverwachte hoek.

Ze ontvangen graag gasten om klussen, die blijven liggen, samen op te pakken. Ook is het goed voor de deelnemers die het maar wat leuk vinden om samen met anderen aan de slag te gaan.

Na een ietwat korte lunch (volgens de cliënten was er geen tijd te verliezen) ging de groep gezamenlijk aan de slag.
Wat stond er op het programma:

  • Een omheining maken voor de schapen. Ze hadden nu te weinig ruimte
  • Fruitbomen planten
  • De boerenwagen moest worden geschuurd en in de grondverf worden gezet.

Het werk was soms best wel zwaar. De boerderij staat op de zware kleigrond en een paal de grond in krijgen, gaat niet zomaar. Gelukkig bood een grondboor uitkomst. De rest van de klussen ging een stuk gemakkelijker.

Tijdens de break werd getrakteerd op Deutsche Kuchen, speciaal meegebracht door een medewerker die in Duitsland woont. Na de pauze weer snel verder want de schapen moesten vandaag toch echt de wei in. Alles is uiteindelijk afgekomen. Vol opgedane ervaringen en indrukken werd tijdens de borrel lekker nagepraat en zo kwam er een eind aan een mooie dag.

Overkempe bedankt voor de ontvangst en RDW, graag tot een volgende keer.

Lunchen bij ontvangstAlles begint met goede uitlegIn de tuin aan t werkAan de slag met het hek voor de schapenEen echte uitdagingNieuwe bomen de grond inVoorbereidingen voor het nieuwe hekGrondig te werk gaanKlaar om in de grond te zettenEn het hek is bijna klaarDan in de grondverf

Meer weten: zie onze arrangementen

Of neem direct contact op: mail of bel ons