fbpx

Bilthoven – In het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) zijn 40 medewerkers van WPM uit Nieuwegein actief bezig geweest met allerlei werkzaamheden voor de Reinaerde kinderboerderij De Schaapskooi aan de Melkweg in Bilthoven. Daarnaast gaf WPM een financiële bijdrage om diverse snoeimaterialen, verfmaterialen en een partytent te kunnen aanschaffen.

Veel bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken zijn bij de samenleving. Vanuit deze denkwijze doen zij bijvoorbeeld aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Dit houdt in dat zij hun werknemers de gelegenheid geven om binnen werktijd onbetaalde werkzaamheden te verrichten voor een maatschappelijke organisatie.

WPM, een bedrijf met kennis op het gebied v an advies, ontwikkeling en management van vastgoed, deed dit bij Stichting Reinaerde. Het vrijwilligerswerk op de kinderboerderij werd mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Swenna Buddingh van Reinaerde, Dos Schaafma, de beheerder van de schaapskooi en Zinnige Zaken, een bemiddelingskantoor voor MBO-activiteiten.

Swenna Buddingh vertelt: “De Schaapskooi is een plek waar tot tien volwassenen met een verstandelijke beperking van de Stichting Reinaerde werken met ondersteuning van gediplomeerde begeleiders. Iedereen kan binnen de vastgestelde openingstijden vrij rondlopen. Naast de dieren zijn er ook speelartikelen voor de kinderen. Het is een open dagcentrum, wat vrij uniek is. Vrijwel iedereen in de gemeente kent de buurtboerderij, of zoals in de volksmond wordt gezegd de kinderboerderij.
Bijna alle ouderen uit de gemeente zijn er in hun kinderjaren wel geweest en koken er nu nog steeds graag met hun kleinkinderen. Al sinds jaar en dag vervult de kinderboerderij dan ook een belangrijke educatieve rol voor jong en oud in De Bilt.” Het contact tussen de cliënten van Reinaerde en de medewerkers van WPM heeft op een ontspannen wijze plaatsgevonden. Doc Schaafsma vult aan: “De dag is prima verlopen. De medewerkers hebben echt de handen uit de mouwen gestoken. Ze kwamen ook zelf met initiatieven en voorstellen voor werkzaamheden, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

De cliënten die werkzaam zijn op de Schaapskooi hebben naast en met de medewerkers hun eigen werkzaamheden uitgevoerd. Uiteindelijk is de hele heg rondom de Schaapskooi gesnoeid, alles onkruidvrij gemaakt, de moestuin opgeknapt, een groot konijnenhok geschilderd, schrikdraad geplaatst, tuinbanken geschuurd en geschilderd en het informatiebord gezaagd, aangepast en gebruiksklaar gemaakt. (Tekst – Hester de Geus)