fbpx

Voordat iedereen aan de slag zou gaan met klussen, was het eerst tijd voor een presentatie. Ortec Finance wilde namelijk het nuttige met het aangename verenigen in de vorm van een dubbelzinnige dag. Dit keer samen met zakelijk partner NCCW. Na een uurtje samen gezeten te hebben, stond de lunch klaar waarbij ook andere Ortec collega’s aanschoven.

Tijdens het eten werd men verrast op een tweede presentatie. Ditmaal door Jaap, een van de cliënten, Hij liet een sterk staaltje verkooptechniek zien door met zijn betoog iedereen te overtuigen van het feit dat de eieren van Klein-Essen de aller-lekkerste zijn. Deze gingen hierna vlot van de hand. Jaap zorgde ervoor dat iedereen zijn bestelling ook persoonlijk kreeg overhandigd. Als een volleerd sales man was hij zeer tevreden over de omzet die deze middag gemaakt was.

Aansluitend vertelde zorgboer Wim over zijn bedrijf, de doelstellingen en de dagelijkse gang van zaken op Klein-Essen. Deze prachtige, aan de rand van de Veluwe gelegen, zorgboerderij heeft naast een siertuin ook een groente- en kruidentuin. Ze hebben kippen, kleinvee en een houtwerkplaats waar de cliënten bijzondere tuinmeubels en andere zaken maken. Op de boerderij is plaats voor verschillende mensen die om wat voor reden dan ook buiten de maatschappij vallen.

Goed gemotiveerd ging men aan de slag. Tussen de schuur en de moestuin moest de komende tijd een volière verrijzen. Een grote klus die deze middag niet af zou komen vanwege de complexiteit. Echter wil een dergelijk bouwwerk een lang leven beschoren zijn dan is een goede fundering van levensbelang. En daar lag de uitdaging voor Ortec Finance en NCCW. De bomen waren al gekapt en met touwtjes waren de contouren reeds uitgezet. Een van de vrijwilligers van Klein-Essen begeleidde de klus.

Eerst werd een sleuf gegraven. Daarna ging er zand in en daarop werden betonnen banden voor de fundering gelegd. Een pittige klus die aankwam op precisie. Het ging tenslotte om het fundament van een grote kooi en die moet stabiel zijn. Tussendoor werd men getrakteerd op een hapje en een drankje en na de werkzaamheden nodigde Wim iedereen uit voor een rondleiding op de zorgboerderij.

Gastheer Henk van Zinnige Zaken had intussen mooi de gelegenheid om de borrel en de barbecue klaar te zetten. Bij terugkomst kon ieder met een welverdiend drankje de spieren ontspannen. De plaatselijke slager verzorgde de barbecue en in Kootwijkerbroek weten ze hoe dat moet.

Ter afsluiting werd er een ijstaart te voorschijn getoverd die door de plaatselijke bakker/ijsmaker op ambachtelijke wijze was bereid. Echt genieten na een middag hard werken. Nog even zitten en napraten over de prestaties die deze middag waren geleverd. Sommige mensen uit de Randstad kregen zelfs een beetje vakantiegevoel van dit rustige plekje midden in de natuur.

“Een goed idee om je zakenrelatie op deze wijze te ontvangen en zo het zakelijke aspect te combineren met iets doen voor de samenleving!”

Bekijk meer Recente Uitjes >

P1150301

P1150304

P1150306

P1150316

P1150319

P1150320

P1150324

P1150331

P1150336

P1150337