fbpx

Op Herme is een prachtige authentieke Limburgse boerderij die een warm thuis biedt aan kinderen die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. Ook genieten hier vele paarden en pony’s van hun oude dag. Ook zijn er jongere paarden die gered zijn van de slacht of in beslag zijn genomen door de dierenbescherming. Maar ze hebben ook varkens, geiten, kippen, pauwen, katten, een ezel en een lama. Het samenwonen en verzorgen van de dieren heeft een positief therapeutisch effect op de kinderen. Deze middag is Enexis hartelijk welkom om de handen uit de mouwen te steken.

Bij de ontvangst om 13.00 uur wordt men getrakteerd op een heerlijk koel glas biologische appel- of perensap. Na de uitleg over de middag door Zinnige Zaken vertelt Veronica het e.e.a. over haar bijzondere locatie en de doelstelling die men nastreeft. Zichtbaar enthousiast gaat men er tegenaan.

Langs de muur van de paardenstal had men vooraf de heg gesnoeid. De takken, sommigen zo dik als boomstammen, moesten versleept worden naar een hakselaar die klaarstond. Een inspanning waar een bezoek aan de sportschool moeilijk tegenop kan. Enkele dames die hier mee werkten gaven achteraf aan dit toch echt een mannenklus te vinden. Maar wel gedaan dus bravo dames.

Bielzen gingen rechtop in de grond want zo bouw je een stevige afrastering. Eerst met de grondboor gaten maken en daarna verder ingraven. Zwaar werk maar met precisie gedaan want het moet uiteindelijk wel recht komen te staan. De waterpas werd geen moment uit het oog verloren..

Gelukkig waren er ook minder zware klussen. Alle onkruid moest de tuin uit en dat betekende ook onder de trampoline. Ook werd het groen tussen de bestrating grondig aangepakt. Voor een enkeling bleek een stal uitmesten toch wel wat tegenvallen. Daar is toch beslist spierkracht voor nodig. Tijd voor de break.

Enexis had een taart meegebracht. Smullen voor iedereen op het boeren erf. De kinderen die uit school kwamen, vielen met hun neus in de slagroom. De katten deden ook een poging om taart te bemachtigen. Het blijft immers een boerderij. Toch moesten ze genoegen nemen met het aflikken van de bordjes. Verder met klussen maar nu samen met de kinderen. Echter een aantal kon niet meedoen. En waarom, dat zou later blijken.

Aan het eind van de middag lag iedereen voldaan uit te rusten in het gras en te genieten van de zon. Zinnige Zaken was bezig de borrel en het Italiaanse buffet klaar te zetten in de concertzaal (een van de schuren is voor een deel gerestaureerd en omgetoverd tot een concertzaal). Regelmatig worden hier concerten gegeven.

Nu werd duidelijk waarom enkele kinderen niet mee klusten. Zij boden de medewerkers van Enexis een vioolconcert aan als dank voor hun inzet. Prachtig hoe deze jonge kinderen viool kunnen spelen. Ook de jongste telg deed enthousiast mee. Het concert werd in stijl afgesloten met het overbekende ‘Alle Menschen werden Brüder’.

Bekijk meer Recente Uitjes >

P1150225
P1150276
P1150234
P1150240
P1150242
P1150246
P1150251
P1150259
P1150275
P1150285
P1150286
P1150288