fbpx

Op een prachtige ochtend in juli kwamen 27 medewerkers en één docent van het Horizon College uit Heerhugowaard bij elkaar op Zorgboerderij De Essenburg in Twisk. Een bijzonder gezelschap.

De Essenburg biedt woonruimte aan kinderen en volwassenen die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. Na een inspirerend openingsverhaal van initiatiefneemster Jessica ging de groep uiteen om een reeks klussen op te pakken waar ze zelf maar moeilijk aan toe komen.

Onder de deskundige leiding van opa Duif (vader van Jessica en technische man) zijn ze aan de slag gegaan. Op het menu stonden o.a. onkruid verwijderen uit de paardenbak, opfrissen van alle paden rond de boerderij en het schoonmaken van het houtwerk van de boerderij. Goed schoonhouden van goten en daklijsten zorgt er nu eenmaal voor dat de schilder minder vaak hoeft langs te komen.

Dit was een hele klus. Een originele stolpboerderij heeft nu eenmaal een hoop houten details. Ook is het hekwerk rond de weiden nagelopen en waar nodig gerepareerd. Voor het klusbudget had men een versnipperaar gehuurd. Twee man zijn bijna de hele dag bezig geweest om een enorme berg snoeihout te verwerken tot een mooi nieuw paadje aan de zijkant van de boerderij. Deze berg nam namelijk veel zicht weg.

Tussentijds werd er vanuit de keuken voor gezorgd dat iedereen op krachten bleef. Er is buiten geluncht aan een lange tafel. Een plaatje. Samengevat: lekker weer, klussen af, iedereen tevreden en aansluitend een barbecue bij die ene docent thuis in haar tuin.

Bekijk meer Recente Uitjes >

Horizon College-1
Horizon College-0
Horizon College-2
Horizon College-3
Horizon College-4
Horizon College-5
Horizon College-6
Horizon College-7