fbpx

Met een vooruitziende blik op het verloop van de dag besloot Stadsregio Amsterdam de fiets te pakken als vervoermiddel voor het jaarlijkse dagje uit. Aan de ene kant omdat de stad doorkruisen per fiets in veel gevallen handiger is dan met een auto. Aan de andere kant omdat je dan toch wat mobieler bent als je bij het voetbal kijken een biertje hebt gedronken. En niet te vergeten dat het een uitstekende manier is om het hoofd leeg te maken na een intensieve vergaderochtend.

Zo gezegd kwam iedereen tegen 13:00 fris aan bij Verpleeghuis ‘d Oude Raai om zich te storten op het middag-klusprogramma. Na een korte introductie over de locatie door Chantal (de activiteitenbegeleidster) nam mevrouw Wagenaar (92 jaar), bewoner van ‘d Oude Raai, het woord.

Deze uiterst vitale dame vertelde uitgebreid over haar drukke leventje in het tehuis maar ook over het oppassen op haar achterkleinkinderen. Dat ze woonde op de 6e verdieping en iedereen uitnodigde om een kijkje te nemen in haar appartement. Iedereen was welkom voor een praatje en kon met haar meegenieten van het prachtige uitzicht over Amsterdam. Tijd om aan de slag te gaan.

In de tuin stonden 175 plantjes klaar om de bloembak in te gaan. Alle dakterrassen zouden een opfrisbeurt krijgen. Maar eerst moesten de 22 zakken potgrond van 20 kilo naar boven. De liften en gangen waren gedurende enige tijd bezet om het geheel naar boven te krijgen en te zorgen dat ze op de verschillende dakterrassen terecht kwamen.

Naast deze opfleur actie werden ook de tuinstoelen en tafels schoongemaakt. Voor het totaalplaatje zijn ook de kozijnen grondig gesopt. Ieder terras kreeg deze make-over. Ondanks de drukke klusagenda was er natuurlijk ook tijd voor een praatje en een wandelingetje met de bewoners.

Een aantal medewerkers van Stadsregio ontpopte zich tot schoonheidsspecialist. In de grote zaal was een aparte beautyhoek ingericht. Met gemasseerde gezichten en gelakte nagels konden vele dames er na deze aanpak weer op uit.
Na de gezamenlijke break werden de laatste klussen afgewerkt en werd het hoog tijd voor een borrel.

Ondertussen werd het tapasbuffet opgebouwd en kon iedereen met een drankje in de hand genieten van het eten. Op een eveneens schoongemaakte terras en dat proef je toch. Het mooie weer maakt het geheel compleet. Chantal bedankte iedereen voor het vele werk dat was verzet en er meldden zich spontaan een paar mensen aan om vrijwilliger te worden bij ‘d Oude Raai. Een dag met een strik eromheen. Maar de koek was nog niet op.

Nederland speelde tegen Australië en samen met de bewoners hebben de medewerkers van Stadsregio naar deze uitermate spannende wedstrijd van Oranje gekeken. En wie won de voetbalpoule. Juist, diegene met het meest kennis van voetbal!
Na de wedstrijd werd nog even nagenoten buiten op het terras. Een mooie dag kwam zo ten einde.

Bekijk meer Recente Uitjes >

Maatschappelijke uitje
Maatschappelijke uitje_1
Maatschappelijke uitje_2
Maatschappelijke uitje_3
Maatschappelijke uitje_4
Maatschappelijke uitje_5
Maatschappelijke uitje_6
Maatschappelijke uitje_7
Maatschappelijke uitje_8
Maatschappelijke uitje_9
Maatschappelijke uitje_10
Maatschappelijke uitje_11
Maatschappelijke uitje_12
Maatschappelijke uitje_13
Maatschappelijke uitje_14
Maatschappelijke uitje_16
Maatschappelijke uitje_15
Maatschappelijke uitje_17