fbpx

Vandaag kwam een team van handige mensen van Rotork de handen uit de mouwen steken op BW De Groede Hoeve uit Hekelingen. Mannen, vrouwen, soms vergezeld van zoon en/of dochter wilden deze kluszaterdag optimaal benutten. Op de wensenlijst stond het plaatsen van een schutting en een opknapbeurt voor het geitenhok en het buitenverblijf van de kippen. Ook het rokers-schuurtje werd in het nieuw gestoken en voor de specialisten was er een elektra klus. Kortom voor elk wat wils.

Rotork is voor vrijwel alles inzetbaar wanneer het gaat over het controleren en managen van de stroom van vloeistoffen, gassen en poeders. Deze vaardigheden kwamen goed tot uiting in de groep. Veel kwaliteiten kwamen goed van pas bij het klussen. Het leek of het team bestond uit mensen met allen twee rechterhanden!

Na een lekkere kop koffie met vers gebakken appeltaart voelde men zich al aardig gewend en kon er gestart worden. Locatiechef Lolita van De Groede Hoeve gaf samen met Caroline een korte introductie en verdeelde de klussen onder de aanwezigen. Een productieve dag kon van start gaan. De eerste resultaten bij de schutting waren als snel zichtbaar. Ook werd er stevig aangepoot bij het schuren van het geitenhok en het schilderwerk binnen. Tussendoor ontsnapte er af en toe een kip die direct gevangen moest worden en er was aandacht voor de tamme kwartel. Drie dochtertjes van een van de medewerkers zijn in ieder geval een bijzondere ervaring rijker. Ze hebben overal geholpen en heerlijk rondgestruind op het terrein. Ze hielpen met schuren, verven, planten water geven enz. Dit alles wel in een veel te grote Rotork-polo.

Cliënten hielpen ook mee waar dat kon en nodig was. Zo werd Roberto bij de opening van de dag benoemd tot de koning der koffie. Ook een bijzonder tafereel was de oude witte geit die het zojuist blauw geschilderde geitenhok ging knuffelen (lees: rammen). Zie de foto’s!

BW De Groede Hoeve biedt begeleid wonen aan 12 cliënten met psychiatrische en of psychosociale achtergrond. Omdat dit de eerste keer was dat er zoveel mensen op de locatie kwamen, was het ook voor de begeleiders spannend. Hoe zouden de cliënten reageren? Alles ging super! Er was zelfs een cliënt de hele dag bij waarover van tevoren gedacht werd dat hij absuluut niet buiten zou komen. Een mooi psychosociaal resultaat dus!

Uiteindelijk zijn alle klussen geklaard op een paar kleine puntjes na. Daarnaast zijn er ook nog extra dingen gedaan waar men heel blij mee is. Zo is het vliegengordijn opgehangen, is de permanente party-tent geplaatst en zijn er nieuwe bloembakken gebouwd!

De dag werd afgesloten met lekker koel drankje en een groepsfoto. Lolita nam nog een moment om iedereen hartelijk te bedanken voor de inzet. Maar vooral met het resultaat van deze dag. Ook Roberto was zo vrij om te zeggen dat hij iedereen lieve mensen vond en heel blij met de groep was! En daar doet men het voor: Een prachtig compliment vanuit het hart.

Bekijk meer Recente Uitjes >

DSC03208
DSC03212
DSC03223
DSC03234
DSC03235
DSC03242
DSC03254
DSC03255
DSC03256
DSC03262
DSC03272
DSC03280
DSC03282
DSC03294
DSC03300
DSC03317
DSC03318
DSC03323