fbpx

Op 26 augustus was het zover. Een groep van 30 medewerkers van Koninklijke Kentalis stond om 9.00 uur klaar op de parkeerplaats van Zorgboerderij De Maargies Hoeve in Kallenkote (vlak bij Steenwijk). Koninklijke Kentalis is een organisatie die onderzoek, zorg en onderwijs biedt aan mensen met beperkingen in horen en communiceren.

Het was wel even wennen want moesten we hier nou vergaderen en de rest van de dag doorbrengen? Gelukkig werd het allemaal snel duidelijk. In de prachtige theeschenkerij van de zorgboerderij werd men enthousiast ontvangen met koffie, thee en zelfgebakken cake van de zorgboerderij. Lu Nijk heette iedereen welkom namens het team van De Maargieshoeve. Hij vertelde hoe de zorgtak binnen de boerderij de afgelopen jaren was ontstaan naast het boerenbedrijf. Intussen was het hoog tijd om te gaan vergaderen. Er was nu eenmaal veel te bespreken aan het begin van het schooljaar. Door de aard van hun werk bleef het niet alleen bij spreken maar werden de handen ook veelvuldig gebruikt.

Wonder boven wonder, volgens de deelnemers, liep de vergadering dit keer niet uit. Zo konden ze op tijd aan de heerlijke lunch beginnen die door de deelnemers van de Maargies Hoeve was voorbereid. Ook melk van eigen boerderij mocht niet ontbreken. Intussen was de zon gaan schijnen terwijl het grootste deel van Nederland in de regen zat. Soms lijkt het er wel eens op dat goed weer wordt afgedwongen op deze klusdagen. Heerlijk op het terras geluncht en napraten over de vakantie.
Daarna werden de klussen verdeeld en ging men aan de slag.

De heggen waren duidelijk aan een knipbeurt toe, de groetentuin moest op orde worden gebracht en jonge slaplantjes konden de grond in. Ook werd een pad van houten tegels gelegd bij het idyllische houten kerkje dat een paar jaar geleden door deelnemers en vrijwilligers van de zorgboerderij is gebouwd. Dit kerkje is volledig ingericht en wordt gebruikt voor muziek- en zanguitvoeringen.

Het ging er professioneel aan toe. Voor het maken van dit houten pad was een volledige productielijn opgezet. In het weiland werd een boomstam in de breedte verzaagd tot tegels en daarna werd door een andere groep het pad aangelegd. Ook werd het klimrek onder handen genomen.

Aan het eind van de dag werd o.l.v. boer Lu een triomftocht gemaakt langst alle werkzaamheden die men had verricht deze middag. Hoog tijd voor een drankje. Intussen werd het tapas buffet klaargezet zodat iedereen aan tafel kon. Een heerlijke afsluiting van een geslaagde zomerse dag.

Graag willen wij nog even vermelden dat op de Maargies Hoeve oud serviesgoed wordt gespaard. En wat je er allemaal mee kunt doen, laat zich raden. Het resultaat komt men overal tegen. De schoteltjes hangen zelfs in de bomen.

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis1

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis2

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis3

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis4

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis5

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis6

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis7

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis8

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis9

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis10

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis11

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis12

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis13

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis14

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis15

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis16

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis17

Maatschappelijk bedrijfstuitje Kentalis18

Bekijk meer Recente Uitjes >