fbpx

Een team van HaskoningDHV uit Nijmegen had vorig jaar al plannen gemaakt. Afgelopen april was het zover. Ze gingen een middag aan de slag voor zorgboerderij De Hoge Born in Wageningen.

Deze antroposofische boerderij van de Lievegoed Stichting biedt mensen met psychische problemen en/of een burn-out de kans om op eigen tempo weer mee te draaien in de samenleving. Dit doen ze op een prachtige locatie aan de rand van Wageningen. Er is een moestuin, een kas, een winkel waar zowel eigen producten als streekproducten worden aangeboden en een fietsenmakerij. Kortom, een locatie met veel mogelijkheden met bijbehorend werk dat gedaan moet worden waar men niet altijd aan toekomt.

De lunch staat klaar in de centrale eetruimte, waar gezamenlijk met cliënten en personeel gegeten wordt. Dan volgt een rondleiding en wordt een ronde gemaakt langs alle verschillende faciliteiten om te eindigen in een grote tuin met een paddenpoel. Dit is een van de klussen waar de mensen van HaskoningDHV mee aan de slag zullen gaan. De tuin is ooit aangelegd maar vanwege geldgebrek is het moeilijk hem zelf te onderhouden. De poel staat vol eenjarig hout dat gestaag doorgroeit. Heel fijn dat er nu mensen zijn om het weg te halen want anders hebben de padden straks geen poel meer.

Het is een stevige klus en niet alle scheppen overleven het zware uitgraaf werk van de boompjes met wortel en al. Toch mag dat de pret niet drukken en wordt er stevig doorgewerkt.Een ander deel van de groep is aan de slag gegaan met het knotten van wilgen die o.a. gebruikt worden voor het vlechten van schuttingen.

Aan het eind van de dag kijkt iedereen voldaan terug op de gedane arbeid, om daarna richting terras te vertrekken en met elkaar uit eten te gaan.

Op weg naar de paddenpoelEerst teamoverlegWerkuitlegVerkeerd geparkeerdKijk echte blarenDe padden kunnen er weer doorWilgen knotten het betere werkTime for a break

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel ons voor meer informatie