fbpx

Op een van de eerste lenteachtige middagen van 2015 verzamelt een groepje medewerkers van Global Knowlegde uit Nieuwegein bij Zorgboerderij Nieuw Bureveld. Voor deze groep de eerste keer, voor de zorgboerderij uit De Bilt is het de tweede keer dat ze via Zinnige Zaken mensen over de vloer krijgen. Iedereen weet precies wat de bedoeling is vanmiddag.

Men is ook goed voorbereid en dat is te zien aan de kleding. Een iemand komt erachter dat hij de laarzen van zijn vrouw heeft meegenomen. Gelukkig hebben ze extra laarzen hier, ze zijn voorbereid op groepen.

Op kantoor is al rondverteld wat ze gaan doen en de groep is het er over eens dat dit iets zou moeten zijn om met het hele bedrijf op te pakken. Het moederbedrijf is Amerikaans dus Charity zit in de genen. Maar we zitten hier in Nederland dus is de conclusie misschien wat voorbarig en moeten we het gewoon maar even afwachten. Eerst maar eens deze middag aan de slag.

Er wordt begonnen met koffie en thee en een uitgebreide rondleiding door Dirk-Jan. Hij is de zorgboer en runt de boerderij samen met zijn vrouw Martine. Zij staat in de landwinkel waar ze de lekkerste streekproducten verkopen. Van groente tot vlees van eigen koeien. Alles komt uit eigen tuin.

Na de rondleiding wordt de groep overgedragen aan Janneke. Zij is tuinder en heeft het beheer over de tuinderij. Zij is erg blij met de groep van vanmiddag. Er kan ineens veel meer worden aangepakt dan met alleen de cliënten.

Doel is dat de tunnelkas er vanmiddag komt te staan. Ze hebben al het nodige aan voorbereidingen gedaan want het buizenframe staat er al. Het gaat nu om de greppels eromheen en het doek dat er over heen gaat. Arbeidsintensief werk en dit doen samen met de cliënten is best een uitdaging. Er wordt erg hard gewerkt en even lijkt het niet te gaan lukken. Maar dan kennen ze deze groep nog niet. Het zal allemaal afkomen voordat de borrel begint.

En die is verdiend. Wat is er hard gewerkt vanmiddag. Janneke is blij dat alles er staat. Dat het echt iets is voor het hele bedrijf, komt nog uitgebreid ter sprake bij de borrel. Misschien hebben ze het er bij het aansluitende avondeten in een nabij gelegen restaurant ook nog wel over gehad.

Global Knowledge bedankt voor deze hulp!

Doorwerken De eerste spade Schot in de zaak Diepe sleuven om de kas Zeil in de greppels Het zeil ligt er op Voorbereiding met het zeil Tevreden koe Iedereen tevreden