fbpx

Op een mooie donderdagmiddag verzamelen 17 medewerkers van marktonderzoekbureau GfK zich bij de tijdelijke locatie van Dierenasiel Breda. Dit is het grootste asiel van Nederland met ongeveer 8000 opgevangen dieren op jaarbasis. Na een interessante introductie door een van de medewerkers en een kijkje in de dierenambulance is het tijd voor de groep om aan de slag te gaan.

Om het geheel nog wat extra glans te geven, vertelt een van de chauffeurs van de dierenambulance ook nog even wat over zijn eigen ervaringen als man ter plaatse. Ze maken nogal wat mee zo te horen. En hard rijden om een dier te redden mag natuurlijk maar de bekeuringen zijn wel voor eigen rekening.

Op het programma staan: honden uitlaten, hokken schoonmaken en katten vertroetelen. Bij het asiel zijn ze duidelijk blij met dit soort vrijwilligers acties. De hokken worden nu toch net wat grondiger schoongemaakt dat normaal en dat is echt fijn. De dagelijkse werkzaamheden blijven een race tegen de klok met alle honden die twee keer per dag uitgelaten moeten worden. En hokken schoonmaken kan alleen als de honden weg zijn ’s ochtends tussen 11:00 en 12:30.
De vaste vrijwilligers hebben het er dagelijks druk mee. Vandaag dus even wat extra tijd voor de dieren.

Vanwege het warme weer mogen de honden niet te ver wandelen. Maar een bezoek aan de bijna opgeleverde nieuwe locatie zit er wel in. Precies genoeg tijd voor twee shifts voor een wandeling. Na afloop heeft iedereen een goed beeld van hoe het er aan toe gaat en wat ze bij zal blijven, is dat een asiel niet alleen voor honden en katten blijkt te zijn.
Hoe vaak heb je nou een python in je handen?

Bekijk meer Recente Uitjes >

Goed 1
Goed 2
Goed 12
Goed 4
Goed 5
Goed 7
Goed 8
Goed 10