fbpx

Een groep specialisten van FrieslandCampina is een hele dag te gast geweest bij zorgboerderij De Paradijsvogel uit Hulshorst. Het bezoek aan de boerderij was dag twee van een programma voor de medewerkers. De eerste dag bevatte o.a. een trainingssessie waarin de onderlinge dynamieken werden geanalyseerd aan de hand van ieders kleurprofiel. En dat werkte verhelderend.

Tastbare bijdrage
De initiatiefnemer had Zinnige Zaken benaderd omdat hij wist dat dit concept (iets doen voor een ander) de opgedane kennis zou kunnen onderstrepen. Daarnaast wilden ze een concrete bijdrage leveren aan een organisatie die zich inzet voor kinderen en ook iets tastbaars achterlaten bij de zorgboerderij. De dag begon binnen. Samen met de trainer werden eerst de puntjes op de i gezet van het programma van de vorige dag. Zo had iedereen een afgerond programma voordat ’s middags de handen uit de mouwen gingen. Tijdens de lunch werd het totale palet aan kluswensen bekend en koos iedereen zijn/haar klus.

Voor elk wat wils
Zoals bij alle teamprogramma’s wordt in overleg met de locatie gezorgd voor een lijstje met wensen die in de beschikbare tijd kunnen worden gerealiseerd. Bijzonder genoeg levert dit altijd kluswensen op waarbij een ieder uit de groep zich prettig voelt.
Wat stond er op het menu?
• Voorbereiden van de plek waar de schommel werd geplaatst
• Schommel vanuit verpakking in elkaar zetten en plaatsen
• Stuk bestraten in de schuur
• Dakgoten leeghalen en boeiboorden afsoppen
• Speel-/lunchruimte van de cliënten schilderen

Concrete bijdrage aan de samenleving
De Paradijsvogel heeft elke week verschillende groepen cliënten over de vloer. Er zijn speciale kinderdagen op woensdag en zaterdag. De donderdag en vrijdag zijn er voor de volwassen cliënten. Deze groep kan onder begeleiding best veel zelf. De kindergroepen zijn de laatste tijd flink gegroeid. Er is intussen een behoorlijk aantal op beide dagen. Daarom is er inmiddels een nieuwe ruimte gerealiseerd en wat ontbrak daar nog? Een nieuwe schommel. En dat kon FrieslandCampina realiseren in de beschikbare tijd.

Iedereen kan met een goed gevoel terugkijken op deze dag. Ook de cliënten hebben zich deze middag laten zien. Er werden zelfs complimenten uitgedeeld en dat doen ze ook niet dagelijks.

Een geslaagde dag. Mensen van FrieslandCampina: bedankt!

Plek voor de kado schommelVoorbereiden van de schilderklusVoorbereiding voor de schommelStuk bestraten voor de skeltersHier gaat het om kinderenVerfklus is in volle gangEen zorgboerderij voor kinderenEr komt schot in de schommelPalen schommelframe rechtleggenDe laatste loodjesKlaar! Parkeren maar.Dat schiet op!Laatste inspectieDe schommel staat, het cadeau voor de zorgboerderij is af