fbpx

Free Your Mind

 

Workshop Free Your Mind

Unconscious Bias Onbewuste Vooroordelen

Je wilt aan de slag met thema’s als inclusie, ongelijkheid en diversiteit? Dan moet je eerst onbewuste vooroordelen aanpakken!

De workshop Free your mind doet precies dat!

Ons brein is zo ingericht dat we veel automatiseren. Dat is goed want dat zorgt er voor dat we niet onnodig hoeven na te denken. Denk aan je ademhaling, terugschakelen in je auto, een deur openen en sluiten, et cetera. Dat houdt onze hersenen vrij voor de echt belangrijke dingen. Echter zit er ook een keerzijde aan. We reageren namelijk ook geautomatiseerd op de mensen die we ontmoeten en dat is niet altijd even handig.

Onderzoeken hebben aangetoond dat we ons automatisch veilig wanen bij mensen die veel op ons lijken of die we kennen. Onze hersenen gebruiken snelkoppelingen om door een ongelooflijke hoeveelheid informatie te navigeren, waardoor we snel beslissingen kunnen nemen over wie we verkiezen en wie we vermijden.

Deze automatische voorkeuren en vooroordelen zijn wat we ‘biases noemen.
Dit proces speelt zich onbewust af en dus spreken we van ‘unconsious biases’, oftewel onbewuste vooroordelen.

Deze workshop is een ‘must” voor alle bedrijven die met thema’s als inclusie, diversiteit en ongelijkheid aan de slag gaan.
Het legt de bodem voor een aanpak geborgd in het gedrag van de medewerker.

Op speelse wijze herkennen de deelnemers hun eigen onbewuste vooroordelen en gedrag. Daarna leren ze het gedrag te herkennen om vervolgens zelf ontdekken hoe ze hier mee om kunnen gaan. Uiteraard geholpen door de kennis en kunde van ons professionele facilitators.

Meer weten? Lees alle informatie in de brochure via de link hieronder of neem contact met ons op.

Bekijk hier de brochure

Interesse en/of nog vragen?

Neem gratis en geheel vrijblijvend contact met ons op!