fbpx

Sommige medewerkers van Essent IT Operations keken toch wel een beetje verwonderd toen ze ´s ochtends aan kwamen bij Mariaoord in Rosmalen. De maandelijkse bijeenkomst wordt gewoonlijk op een ander soort locatie georganiseerd.
Voor velen is een verzorgingstehuis ook niet het eerste waar je aan denkt bij een meeting. Maar ze waren er van op de hoogte en ook dat ze er later op de dag nog een rol in zouden gaan spelen. Na de inhoudelijke meeting kreeg men lunch aangeboden in de kapel en aansluitend kwam er een dame uitleg geven over de middag. Op deze instelling wonen (jonge) mensen met dementie en mensen met complexe neurologische aandoeningen. Voor velen van de groep geen dagelijks onderwerp. Nadat iedereen in groepjes was verdeeld, zijn ze samen met vrijwilligers de bewoners thuis gaan ophalen. Mariaoord heeft namelijk een jaarlijkse wandeldag met allerlei leuke onderdelen en activiteiten en die hebben ze voor de gelegenheid een paar weken naar voren geschoven. Zoveel helpende handen heb je nu eenmaal niet dagelijks over de vloer. Daarnaast is een groep nieuwe gezichten ook altijd welkom. De meeste bewoners zien nu eenmaal niet zo veel vers bloed. En dat is toch belangrijk. Dat ze er samen iets moois van hebben gemaakt kun je zien op de foto’s. Muziek, hapjes, goed weer, ijs en een loterij aan het eind; aan alles is gedacht.
En nadat iedereen terug naar huis is gebracht, werd de dag door Essent afgesloten met een heerlijk buffet.

Een goed voorbeeld van hoe een bestaande activiteit tot zijn recht komt door de hulp van een groep enthousiaste vrijwilligers.