fbpx

Vanaf begin dit jaar hangt er een andere sfeer op kantoor. Is het de WKR die voor onze teamuitjes toch best voordelig uitpakt? Is het de aantrekkende economie? Of is het wat anders?

In ieder geval is het aantal bezoekers op onze website behoorlijk gestegen. Het aantal aanvragen stijgt en ook meer aanvragen gaan door.

Waar komt dat door?

We merken dat steeds meer mensen onze programma’s op waarde gaan inschatten. Het is van een leuk idee waar men toevallig op stuitte, één van de opties aan het worden die serieus tegen elkaar worden afgewogen bij de invulling van de jaarlijkse team(buildings)dag? Iets doen voor het goede doel ofwel de samenleving vindt gehoor bij een steeds groter publiek. En dat is goed nieuws. Goed nieuws voor de mensen die hulp of aandacht krijgen uit onverwachte hoek, goed nieuws voor de bedrijven die hier met hun medewerkers veel uit halen en goed voor de samenleving als geheel.

Want ook al is het misschien maar een kleine stap waarbij twee werelden elkaar voor het eerst ontmoeten, het is er wel één. En daar begint een verandering vaak mee. Wederzijdse ideeën en vooroordelen komen even in een ander daglicht te staan. Daarbij gaat men aan de slag met een zichtbaar resultaat. En dat geeft positieve energie. Soms besluit iemand spontaan vrijwilliger te worden bij de organisatie waar men te gast is geweest. Soms besluiten bedrijven hun medewerkers uren te geven om vrijwilligerswerk te doen in werktijd. Soms blijft het bij een hele leuke en bijzondere middag die mensen niet snel meer vergeten. Allemaal kleine stapjes die tot meer kunnen leiden.

En de kracht om grote stappen te zetten in onze samenleving ligt toch voor een groot deel bij het bedrijfsleven. Daar zitten kennis, geld en beschikbare uren. Zinnige Zaken ontwikkelt deze zomer vervolgstappen die we onze opdrachtgevers mee kunnen geven na hun eerste kennismaking met maatschappelijke betrokkenheid. Waarom denken we hier over na en laten we het niet gewoon bij een eenmalig programma? Omdat we weten wat de kracht is die zich tijdens onze dagen manifesteert: Intrinsieke motivatie. En dat is er gewoon en altijd. Het mooie is dat wij mensen dat allemaal standaard in huis hebben. We doen graag iets voor een ander.

En waar dat aan ligt? Misschien wel omdat we tijdens zo’n dag zelf even zien dat we blij zijn met wat we hebben.