fbpx

Het team van Enexis kwam dit jaar op een heel goed moment. Twee dagen later zou de boerderij een belangrijk punt zijn in de jaarlijkse fietstocht waaraan ongeveer 400 mensen deelnemen. Vooral de brasserie is dan een rustpunt op de route maar ook de boerderij staat dan even in de schijnwerpers. Een soort open dag eigenlijk. Alles moet er dan wel spic en span bij staan.

Maar eerst een uurtje voor de groep zelf. Een korte vergadering past prima in klusprogramma’s als deze. Je doet alvast wat sfeer op en dat komt het middagprogramma vaak ten goede. De kok van de brasserie had echt werk gemaakt van de lunch. Zelfgemaakte tomatensoep met ingrediënten uit eigen tuin en boerenkaas van de kaasboerderij. Tijdens het eten vertelde Ingrid over haar zorgboerderij. Kakelbont biedt een rustige omgeving aan kinderen en volwassenen waarin zij zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past. De naam Kakelbont was eigenlijk logisch. Kijk naar de verscheidenheid aan deelnemers en het pluimvee op de boerderij en je begrijpt waarom.

Klaar met eten? Hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Wat staat er deze middag op het menu?

• Opzetten partytent voor ontvangst van de gasten tijden de fietstocht
• Terrasstoelen schuren en lakken zodat ze fris de zomer in kunnen
• Het gehele erf bezemschoon maken
• Afbikken van stenen die voor een ander project gebruikt worden
• Onkruid wieden in de tunnelkas

Bijzonder om erbij te noemen is dat op de boerderij appelsap gemaakt wordt van eigen oogst. Mark, de kok, gaf uitleg over het proces van appel tot sap en natuurlijk kon iedereen zelf proeven waarom dit het lekkerste sap is in de verre omgeving.

Na een middag flink klussen was de borrel meer dan verdiend. Misschien lag het aan de verse appelsap maar de jongere collega’s waren niet weg te krijgen bij de trampoline. Gelukkig zorgde de barbecue ervoor dat ook zij uiteindelijk zijn gaan zitten. En met het heerlijke weer was dat zeker een mooie afsluiting van deze dag.

Enexis bedankt! Kakelbont is helemaal klaar voor de open dag.

Krijg een indruk van een programma

Meer weten over de mogelijkheden?

's ochtends eerst vergaderen met je collega'sIn de tussentijd maakt de kok de lunch klaarGezellig samen lunchen voordat de handen uit de mouwen gaanDe zorgboerderij helpen met het opzetten van de partytentMensen konden ook aan de slag in de tunnelkasTuinstoelen kregen een onderhoudsbeurtHet frame van de tent staatAan de slag in de kasEn de tent staat bijnaEven pauze met zn allenLekker de zelfgemaakte appelsapDe kok vertelt een en ander over de barbecueTijd voor een borrel na een dag aan de slagBoerderij blij met hulp Enexis ook blij