fbpx

20 medewerkers van TVM verzamelen ’s ochtends bij kinderdagcentrum De Krulekoare in Hoogeveen. Behalve de twee collega’s die deze dag organiseren weet niemand wat er gaat gebeuren. Een beetje vreemd is het wel als je een centrum binnen loopt waar kinderen van 1 tot 18 dagelijks worden opgevangen.

Op het eerste gezicht lijkt het best wel een beetje op een lagere school maar als je goed kijkt, zie je toch verschillen. Speciale meubeltjes, een schommel met een extra hekje en een beetje aparte ruimte (snoezelkamer). Eerst een kop koffie. Dan is het tijd om de iedereen te vertellen wat er vandaag gaat gebeuren.

We gaan met 15 kinderen en hun begeleiders naar Dierenpark Emmen. Leuk! Grote mensen zijn ook kinderen (geweest) en vinden een bezoek aan de dierentuin minstens zo leuk als de kinderen die vandaag meegaan. Zij wisten het al eerder want voor hen moet je zoiets niet geheim houden.

Inmiddels staat de bus voor, klaar voor vertrek naar de dierentuin. We vertrekken! Onderweg krijgt iedereen een leuk tasje met iets te drinken en te eten voor in het park. Dan de dierentuin in. De groepjes vormen zichzelf.
Frites met kroketten om 12:30 in het restaurant en daarna is het tijd voor de groepsfoto. Iedereen heeft op zijn eigen manier een leuke en bijzondere dag. Het is vooral mooi om te zien hoe tijdens zo’n dag onderling contact wordt gelegd. Dan is het tijd om weer naar huis te gaan.

Alle kinderen krijgen nog een leuke knuffel als aandenken. In de bus en terug naar De Kruleoare. TVM heeft nog een drankje achteraf en de kinderen gaan weer naar huis. Ze wonen niet hier maar gewoon thuis.

Dank je wel TVM!

TVM TVM TVM TVM TVM TVM TVM TVM TVM TVM TVM  TVM TVM TVM  TVM