fbpx

Mediabedrijf Keesing, o.a. bekend van Denksport, heeft tijdens haar jaarlijkse teamdag een andere kant van zichzelf laten zien. Wordt er normaliter veel tijd op kantoor doorgebracht, dit keer gingen de handen uit de mouwen voor een zorgboerderij uit Abcoude. Zorgboerderij Bruintjes om precies te zijn. ‘Bij ons begint het bij jou’ is hun slogan en dat is nu ook voor altijd zichtbaar in de vorm van een rebus op de muur van de kantine.

Want naast klussen zijn ze bij Keesing vooral goed in kruiswoordraadsels, sudokoe’s (speciaal voor op de boerderij) en andere breinkrakers.

Zorgboerderij

De dag begon met een kop koffie tijdens het openingswoord van de een van de twee zorgboeren. Bruintjes wordt gerund door de zoon van de voormalige boerderij eigenaar en zijn collega komt uit de zorgwereld. Op zoek naar een andere vorm van zorgverlening dan in de geijkte instellingen, liepen ze elkaar een aantal jaar geleden tegen het lijf. Resultaat: een mooie locatie in Abcoude gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal waar mensen die niet zo snel ergens passen, welkom zijn. Er is nog steeds een agrarische tak met bijbehorende taken zoals voeren en mesten maar de cliënten kunnen ook aan de slag in de klusschuur of gewoon lekker over de weilanden uitkijken. Ook een manier om je hoofd leeg te krijgen.

Maatschappelijk betrokken

De opdrachtgever had het goed gezien. Het zou goed zijn om na de recente kantoorverhuizing met z’n allen aan de slag te gaan. Blik op oneindig, handen laten wapperen, even weg van de bureaus. En na een bezoek aan de locatie was het duidelijk. Zorgboerderij Bruintjes werd gekozen uit het lijstje met voorstellen. Hier kon het bedrijf een goede invulling geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Er was namelijk een aantal klussen waar ze bij Bruintjes gewoon niet aan toe kwamen. En met 70 man, maak je je even kwaad en klaar ben je.

Kluswensen
De volgende kluswensen zijn in vervulling gegaan:
• De grote schuur is geheel in de verf gezet (140m2)
• De werkschuur is uitgeruimd, schoongemaakt en opnieuw ingericht
• Het hek bij de ingang is compleet vervangen
• De kantine is schoongemaakt, geverfd en er is een rebus op de muur geschilderd
• Er is 100m2 bestraat zodat de landbouw werktuigen niet meer in de modder staan

Er is echt een enorme berg werk verzet.

En met een goede lunch, een drankje op zijn tijd en een afsluitende borrel kan iedereen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Keesing, ontzettend bedankt!

Eerst vergaderen en daarna de handen uit de mouwen?

De schuur schilderen

Daar is de zorgboerderij blij meeEen leuke dag met je collegasEen mooi kunstwerk voor de boerderijGrote bestratingsklusHek reparerenHet hek is klaarLaarzenhok samen opruimenMet tegels zijn ze blijSamen een leuke dag belevenSamen iets voor een ander doen doet goedSamen op de tractor