fbpx

De nieuwe realiteit zakt langzaam maar zeker in. Was het vorige week nog “business as usual”, met enige bedenking en voorzichtigheid. Dit weekeinde veranderde alles. Opeens stond alles stil, het was alsof mijn jeugdheldin Tita Tovenaar in haar handen geklapt heeft.
In de serie was het vooral bedoeld zodat Tita een van haar foutjes weer eens kon herstellen, nu lijkt het wel of we met ons allen een foutje van moeder natuur moeten herstellen. Ook lijkt het wel of ik samen met Tita meekijk naar een stilstaande wereld. Bij mij gaat alles door, zij het op een soort van surreële manier, maar om mij heen likt alles stil te staan.

En dat doet zeer; zeer in de portemonnee, zeer in het enthousiasme wat we hebben om ons mooie bedrijf uit te bouwen en zeer in het vertrouwen in de toekomst. Ik weet dat we niet alleen staan in deze misère en dat helpt een beetje.Ook weet ik dat het tijdelijk is en ook dat geeft hoop. En deze hoop werd mede gesteund door het pakket van maatregelen wat onze overheid heeft samengesteld om ondernemers als ons te helpen.

Wat mij enorm geholpen heeft is dat ik een rondje ben gaan bellen met “onze vrienden”, onze klanten, leveranciers en partners. Zo weet ik nu hoe zij in de wedstrijd staan, dat we niet alleen staan en dat we samen willen werken aan een mooie toekomst. Zakte me maandag de moed nog wat in de schoenen, zo merk ik nu dat ik strijdbaar ben. Zin heb om ook deze tegenslag te overwinnen. Zin heb om weer te geloven in de sprookjes. En er van overtuigd ben dat het aan het einde van deze aflevering allemaal weer goed komt. Net zoals elke week bij Tita Tovenaar 😉