fbpx

Begin dit jaar is Chainpoint voor de eerste keer aan de slag gegaan bij Bio in Arnhem. Op deze bosrijke plek  in de Arnhemse bossen kunnen gezinnen met gehandicapte kinderen ongestoord vakantie vieren in speciaal aangepaste bungalows. Toen er in december weer een maatschappelijk teamuitje op de agenda stond, hoefde men niet zo lang na te denken waar men dit keer heen zou gaan. Dit mooie doel was na wat overpeinzingen eigenlijk gewoon de logische keuze.

Het was amper licht toen Chainpoint begon met het inhoudelijke gedeelte van deze dag. Net als in april startte het programma met een vergadering. De medewerkers komen uit diverse windrichtingen en er waren aardig wat collega’s bij gekomen sinds begin van het jaar. Een uitgelezen moment om elkaar beter te leren kennen. Net zoals vorige keer werd iedereen ontvangen in de foyer van de manege die ook op het Bio terrein ligt. Deze ‘manege in ’t Biobos’ biedt mensen met zeer complexe handicaps de mogelijkheid om te genieten van paardrijden en de heilzame werking die hier vanuit gaat.

De vergadering had concurrentie van het uitzicht op de rijbak. Hier werd deze morgen nl. druk gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk een van de redenen waarom de vergadering enigszins uitliep. De lunch stond inmiddels klaar en besloten werd om het laatste agendapunt te verplaatsen naar de borrel aan het eind. Er stonden namelijk ook twee uitdagingen op het middagmenu.

Het lukte de directeur nog om een korte presentatie van de actuele ontwikkelingen op het vakantieoord te geven. Ook liet hij de nieuwe promotiefilmpjes zien die binnenkort in tal van Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn. Nu was het toch echt tijd om aan de slag te gaan.

Uitdaging  nummer een. 80 m2 terras leggen bij een van de bungalows. Alles was keurig voorbereid door de technische dienst van Bio en het zou nu aankomen op de handigheid van enkele medewerkers van Chainpoint. Hoe maak je optimaal gebruik van het aantal beschikbare mensen in zo ’n situatie? De tegels moeten soepel worden doorgegeven en tegelijk worden gelegd op een bed dat al waterpas ligt. Maar je moet elkaar niet in de weg lopen en het werk mag ook niet stagneren want de aanvoer van nieuwe tegels blijft doorgaan. De heren hebben zich in het zweet gewerkt en het resultaat mag er zijn. Op dit terras kunnen vele gezinnen straks heerlijk buiten zitten en van hun vakantie genieten.

Uitdaging twee. Een van de bungalows was op het binnenschilderwerk na klaar om verhuurd te worden. Het nieuwe sanitair en dito keuken waren al geplaatst. Het ging nu om de finishing touch. De bungalows hebben ruimte kamers vanwege de doelgroep dus dat betekent ook veel m2 om te schilderen. Witte overalls aan en aan de slag.  Ook hier is men voortvarend aan de slag gegaan en was de klus snel voor elkaar.

Doelen behaald en binnen de tijd!

Voordat men aan de borrel begon in het prachtig omgebouwde ketelhuis (living surface) werd nog even een rondje gemaakt langs de klussen die ze eerder dit jaar hadden opgepakt. De klimophaag rond een van de bungalows zorgde inmiddels voor genoeg privacy en de bioscoop  was recent voorzien  van nieuwe stoelen in dezelfde kleur als de door Chainpoint bioscoop-rood geverfde muren.

Chainpoint bedankt!

Lunch staat klaar

Wat gaat t worden

Terras leggen Terras leggen a Terras is klaar Nieuwe lading tegels Samen de klus klaren Secuur werken Muren verven Nabespreking Borrel na afloop