fbpx

Een deel van de medewerkers van CBRE uit Amsterdam heeft er op een vrijdagmiddag in april flink de schouders onder gezet bij boerderij Landlust. Deze prachtige locatie van Cordaan aan de Weespertrekvaart biedt opleiding en dagbesteding aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Ook zitten hier cliënten met de zwaarste vorm van autisme. Sinds een jaar biedt deze compleet verbouwde boerderij met haar moderne schuur, kwekerij en losse woningunits ruimte aan bijzondere mensen die zich hier in alle rust kunnen ontwikkelen tot hovenier en schoonmaker in het gemeentelijk OV.

Een grote groep vrijwilligers dan ook een grote wensenlijst

Na een eerste gesprek op het kantoor van CBRE werd de wens duidelijk. Het DNA team van deze grote speler in de vastgoedwereld vond het belangrijk dat ze aan de slag zouden gaan voor de samenleving. Het was tijd om gezamenlijk te laten zien waar het bedrijf nog meer voor staat. Een wereldspeler met oog voor haar omgeving. Met deze informatie is Zinnige Zaken op zoek gegaan naar maatschappelijke organisaties in de regio die een helpende hand goed konden gebruiken. Nu waren het dit keer heel wat helpende handen dus is men is er echt voor gaan zitten. Er verschenen behoorlijke wensenlijsten want zo vaak krijg je dit aanbod nu ook weer niet. Wat was er zoal te doen?

 •  Bezoek aan de kinderboerderij met een autistengroep
 • Bouwen van houten plantenbakken
 • Lambrisering in de verblijfsruimte schilderen
 • Rolgordijnen ophangen
 • In de kwekerij aan de slag (planten vermeerderen)
 • Afscheiding maken in de werkschuur (metalen draadmatten)
 • Aan de slag in de keuken. Kasten uitruimen en borrelhapjes maken
 • Onderhoud aan vaste planten in borders
 • Hagen op terrein aanaarden en indien mogelijk snoeien
 • Sportruimte opnieuw inrichten (o.a. toestellen verhuizen)
 • Containerveld op de kwekerij herinrichten (let op: drassige grond)
 • Diverse klussen bij de woningen van cliënten

NLDoet de rest van het jaar

Na een grondige selectie was er eerst een kennismakingsgesprek bij Landlust. Eigenlijk is de dag dan al zo goed als rond. Het comité van CBRE zag het al helemaal voor zich. Wie welke klus zou gaan oppakken en wie samen in een groepje aan de slag zouden gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Het mooie is dat steeds meer mensen vrijwilligerswerk in werktijd leren kennen. Mede door de landelijke campagne NL Doet. Maar wat doe je als bedrijf als je niet kunt op een van de twee dagen die zij in de agenda prikken? Dan regelt Zinnige Zaken het voor de overige 363 dagen van het jaar.

 Alles in orde gemaakt

Na het gezamenlijk bezoek aan de locatie is men achter de schermen aan de slag gegaan met de organisatie van de dag. Catering, materialen, parkeren, begeleiding. Aan alles is gedacht. En dat was een hele uitdaging want op deze bewuste vrijdagmiddag draaide het programma met de cliënten gewoon door. Een uitdagend programma dus en het is allemaal prima in orde gekomen

 Topmiddag met goed weer

Op de middag zelf hebben de medewerkers zichzelf overtroffen. Althans dat was de mening vanuit Cordaan. Er is zelfs meer werk verricht dan was gedacht. Zo kwam er ook iemand op het idee om tuinbankjes te maken van pallets. Dat heeft mooi extra tuinmeubilair opgeleverd voor de begeleide woonunits die ook op het terrein staan. Sommige klussen werden opgepakt samen met cliënten. En deze ontmoetingen zijn altijd mooi. Hoe groot is de kans dat beide werelden elkaar echt ontmoeten in het dagelijks leven? In deze setting kan dat prima en gaat het ook vanzelf. Dat het voor beide partijen een topmiddag was geweest was te merken aan het overmatige getoeter bij het vertrek van de cliëntenbusjes. Ook werd er een dame ten huwelijk gevraagd. Wat wil je nog meer? Missie geslaagd.

CBRE enorm bedankt!

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Kwekerij verhuizen???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Een trotse groep a

Kijk op voor meer ideeën kijk op onze inspiratiepagina

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op