fbpx

Voor drie op loopafstand van elkaar liggende locaties van WZH stonden donderdag 27 november jl. 100 medewerkers klaar om de handen uit de mouwen te steken. De Directie Consulaire zaken en Visumbeleid helpt dagelijks Nederlanders in het buitenland met paspoorten en visa. Deze dag werd de helpende hand uitgestoken in eigen land (en stad).

Welkom

Monique Cremers, directeur WZH vertelt in haar welkomstwoord iets over de hectische situatie waarin de gezondheidszorg verkeert en geeft aan blij verrast te zijn met deze 100 mensen die hun voor ze klaar staan. Aansluitend vertelt Willem van Ee, directeur van deze directie, welke parallellen hij ziet tussen beide organisaties en geeft zijn visie op deze invulling van het jaarlijkse teamevent. Maar eerst lunch. Voor de medewerkers komt nu alles bij elkaar. Ze worden uitgelegd waar ze deze middag mee aan de slag zullen gaan en op welke locatie. De groepen zijn inmiddels bekend en iedereen loopt mee naar zijn/haar bijzondere werkplek voor deze middag. Welke wensen liggen er?

Wensen

De Strijp, huis voor mensen met dementie en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De enige wens is gewoon lekker aan te schuiven bij de dagelijkse activiteiten die voor de bewoners op het programma staan. Wandelen, spelletjes doen, een beauty behandeling geven, cupcakes versieren en zelf dingen bakken in de keuken. Al die extra aandacht doet het ‘m vooral.

Sammersbrug, locatie twee, biedt verpleegzorg, revalidatie en dagbehandeling aan ouderen met psychiatrische problemen. Belangrijk element hier zijn de herinnerhoekjes en vitrines met spulletjes van vroeger. Gewoon dagelijkse attributen die herinneren aan vroeger waardoor de hersens in beweging blijven. Alles mag worden opgefrist, kastjes in de pledge gezet, ruitjes glashelder en alles mag in kerstsfeer worden gebracht. Ook is er een puzzelwandeltocht door het gehele huis uitgezet. Samen zinnetjes afmaken van oude versjes of een lied zingen. Prachtige gezangen in de gang. Ook het kledingwinkeltje krijgt een complete make-over.

Als derde De Waterhof. Hier wonen de mensen zelfstandig en kunnen naar eigen wens en behoefte zorg ontvangen aan huis. Het atrium staat centraal vanmiddag. Een uitgelezen plek om in winterse sferen om te toveren. Zo gezegd zo gedaan.

Ontmoetingen

Als rode draad door alle activiteiten heen, lopen de ontmoetingen met de bewoners. Aan de verhalen te horen tijdens de borrel heeft vooral dit grote indruk gemaakt op de medewerkers van Buitenlandse Zaken. Vol lof zijn de mensen van WZH over al het werk dat in deze korte tijd is verzet. Klussen die blijven liggen domweg omdat de handjes en de tijd ontbreken ondanks de vele vrijwilligers die toch iedere dag actief zijn. Zij zijn er namelijk vooral voor de bewoners.

Tapa’s

Na een mooi woord van de jury is de avond afgesloten in het kooktheater met een heerlijk tapas buffet.
Een pluim voor Buitenlandse Zaken.

100_1477

100_1479

100_1481

100_1487

100_1491

100_1499

100_1504

 

100_1506

100_1518

100_1525

P1160164

P1160175