fbpx

Bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes met impact

Duurzaam, sociaal, maatschappelijk en vooral waanzinnig leuk!

Meer dan 22 jaar!

Onze bedrijfsuitjes combineren het aangename met het zinnige. Al bij oprichting was ons motto ‘jullie een leuke dag, zij een leuke dag’. En meer dan  twintig jaar bewijzen wij dat dit nog steeds bijzonder goed mogelijk is.

Er is zoveel mogelijk dat we dit onmogelijk allemaal kunnen tonen, om je toch alvast te inspireren hebben we hieronder enkele voorbeelden verzameld van bedrijfsuitjes die we in het verleden hebben mogen organiseren. Niet elke activiteit is op elke locatie mogelijk, maar onze ervaring leert ons dat we er altijd een mooie dag van weten te maken. Dit stemmen we vooraf uitgebreid met je af. Uiteraard zijn ook combinaties van activiteiten mogelijk, hou er hierbij wel rekening mee dat de groep dan wat groter moet zijn. 

De dag beginnen met een (h)eerlijke lunch en / of afsluiten met een borrel, een hapje, een BBQ of zelfs een compleet foodtruck festival? Bijna alles is mogelijk en graag vertellen we je daar meer over. Onder aan deze pagina tref je de standaard arrangementen. Onder het kopje BEDRIJFSEVENEMENTEN tref je voorbeelden van de wat uitgebreidere mogelijkheden. Onze Zinnige dagen hebben een zeer positieve invloed op Teambuilding. Niets is immers mooier dan samen aan de slag voor of met een ander. Wil je een stapje verder, kijk dan eens bij HR PROGRAMMA’S naar de mogelijkheden. Dat heeft ook nog eens een verassend positief effect op de WKR.  

Groep mensen bedrijfsevenement Schoonmaken

Vanaf € 49,- per deelnemer

Vraag naar de  mogelijkheden

Geschikt voor: 15 – 250 personen

Tijdsbesteding tussen de 3 en 8 uur

Eten en drinken op locatie mogelijk

In Nederland, België en Duitsland

Zinnig bedrijfsuitje 1

Zinnige dag – Handen uit de mouwen

Jullie team steekt de handen uit de mouwen op een zorglocatie. Veelal kennen deze locaties een achterstand in onderhoud en anders is er altijd wel iets wat nog op het wensenlijstje staat. Denk hierbij aan allerhande klussen waarvoor niet al te veel bijzonder gereedschap en of materialen nodig zijn. Klussen die zich het beste laten vergelijken met in en rondom je eigen huis.

Bewoners worden vaak nieuwsgierig en komen even buurten, of soms helpen ze zelfs een handje mee. Kortom een leuke dag waarbij je je samen met je collega’s inzet voor een ander. Dat geeft een bijzonder goed gevoel en schept een sterke band.

Goede bedrijfsuitjes

Zinnige dag –  Aan de slag op een zorgboederij

Tijdens dit uitje gaan jullie je inzetten voor de cliënten die hun dag besteden op een zorgboerderij. Een zorgboerderij is een boerenbedrijf dat (naast de landbouw en/of veeteelt) mensen een zinvolle dagbesteding biedt. De frisse lucht, de vaste tijden en de dagelijkse arbeid zijn precies de ingrediënten die voor veel mensen met een beperking erg belangrijk zijn. Op deze manier heeft men een geregeld leven en is nuttig bezig. Echter de zorgvergoedingen zijn niet hoog en de begeleiders kunnen samen met de cliënten niet alle werkzaamheden zelf oppakken. Er blijft dus vaak kluswerk liggen. Dat het in orde wordt gemaakt is belangrijk voor het functioneren van de doelgroep. Mensen gedijen nu eenmaal beter in een verzorgde werkomgeving. Hier ligt jullie uitdaging!

bouwen in de zorg 1

Zinnige Dag – Bouwen in de zorg

Net als bij de vorige voorbeelden steken jullie hier je handen uit de mouwen. Wat anders is, is de omvang van de klus. Naast de kleinere klussen blijven vaak ook grotere wensen oningevuld. Samen met jouw collega’s kun jij daar verandering in brengen! Van tevoren halen we de wensen van een zorglocatie op en kijken samen met jullie hoe we deze kunnen invullen. Daarbij dragen jullie dubbel bij, je levert de handjes en de centjes (of een deel daarvan). Doen en poen noemen wij dat!
In het verleden hebben we zo al een geweldige belevingstuin aangelegd, een vuurplaats aangelegd, vele schuren, tuinhuisjes en zelfs een complete speeltuin mogelijk gemaakt. 

Een dagje uit

Uitzinnige dag – Jullie een dagje uit, zij een dagje uit

Tijdens dit uitje nemen jullie een bijzondere groep mensen mee op stap. Naar de dierentuin, een museum, gewoon lekker een wandeling maken of winkelen en samen een kop koffie drinken. Mensen die afhankelijk zijn van de zorg van een ander komen niet zo makkelijk de deur uit. En zeker als je aan je rolstoel gebonden bent. En daar komen jullie als geroepen. Lekker er op uit. Even weg uit de dagelijkse routine en alleen maar aandacht voor jou. Dat kan tijdens dit bijzondere uitje. We organiseren inmiddels bijna twintig jaar van deze bijzondere bezoekjes. Vooraf bespreken we goed met jullie wat je kunt verwachten en tijdens het uitje gaan er altijd begeleiders mee vanuit de instelling zelf. Jullie hoeven dus alleen maar te genieten (en de kar te duwen).

Zinnig bedrijfsuitje 2

Uitzinnige dag – Kruip in de huid van een cliënt!

Ervaar zelf hoe het is om te leven met een beperking. Hoe moeilijk is dat rijden in een rolstoel nu echt? Hoe goed kun jij nog volleyballen wanneer je alleen mag zitten. En is jouw gehoor goed, speel dan eens een potje voetbal met een groep slechtzienden. En oh ja, je krijgt een blinddoek om en moet de bal vinden op geluid en tast…

Belangrijkste is om op een leuke manier kennis te maken met het dagelijkse leven van iemand met een beperking. Dat kan alleen met je collega’s of samen met een groep “professionals”. Hoe dan ook, zeer confronterend, uitdagend en zeker geweldig leuk.

Bedrijfsuitje dierentuin 1

Anderszinnige dag – Aan het werk voor een ander

Zet jouw skills en vaardigheden in voor een ander. Hierbij kijken we naar de specifieke kennis en vaardigheden die in jullie organisatie voorhanden zijn en stellen we een programma op waarbij deze worden ingezet om een ander een geweldige dag te bezorgen.

Zo hebben we in het verleden een sportdag georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook een muziekavond voor ouderen. Hoe dan ook is het jouw “taak” om de ander in het zonnetje te zetten en dat voelt zeer goed!

Aan de slag in de natuur

Buitenzinnige dag – Aan de slag in de natuur

Tijdens dit maatschappelijke teamuitje gaan jullie je inzetten voor de Nederlandse natuur. Het lijkt het of we steeds minder natuur hebben maar als je een dagje meedraait met de boswachter blijkt er ineens heel veel bos in Nederland te zijn. En dat heeft onderhoud nodig om te zorgen dat we er in de toekomst ook van kunnen blijven genieten. Van de ongerepte bossen op de Veluwe tot aan de Nederlandse Duingebieden, van de Friese meren tot aan de Limburgse bossen; er zijn weinig plekken waar we nog niet met groepen aan de slag zijn geweest. Of het nou gaat om het uitdunnen van percelen, het verwijderen van exoten, de aanleg van houtwallen of het checken van een wandelpad, er zit altijd iets bij voor iedereen. Vaak ook gecombineerd met een mooie wandeling of excursie onder leiding van een boswachter.  

Groep mensen bedrijfsuitje Schoonmaken

Buitenzinnige dag – houd je stad schoon

Bewust bezig zijn met je omgeving betekent ook het goede voorbeeld geven. Veel mensen hebben vaak net even goed voorbeeld nodig om ook zelf bij te dragen aan een schonere wereld.

Er zijn diverse initiatieven in diverse Nederlandse steden waarmee je op een laagdrempelige manier je steentje bij kunt dragen aan een schonere stad. Denk hierbij aan vuilnis prikken, opschoonacties, grachten plasticvrij maken, speeltuinwerk of andere acties in het openbare domein. Zinnige Zaken heeft goed contacten met veel Nederlandse gemeenten en maatschappelijke organisaties om een leuk programma voor jullie samen te stellen. Vraag naar de mogelijkheden. 

Creatief bedrijfsuitje 1

Kunstzinnige dag – Laat je creativiteit los

Staan jij en je collega’s open voor een leuke dag met een mooie uitdaging op het gebied van kunst? Dan hebben wij een perfect programma voor jou.

Samen aan de slag met het afval dat je eerst ’s ochtends verzameld hebt? Schilderen met cliënten van een zorginstelling? Samen met cliënten een theatervoorstelling maken?
Muziek maken met kinderen in een ziekenhuis? Veel is mogelijk en veel hangt af van de tijd en energie die jullie te geven hebben. We maken graag een programma op maat voor jullie.

Actieve bedrijfsuitjes

Diepzinnige dag – Ontdek jezelf

Vooral met jezelf en je collega’s aan de slag gaan op een bijzondere locatie? Daar hebben wij de Diepzinnige Dag voor ontwikkeld. Deze wordt gegeven in de vorm van een workshop die toe te voegen is aan een van de eerder genoemde uitjes, of los te boeken is. Denk aan workshops als:

  • Sport en vechtkunsten; samenwerken, team, communicatie, leiderschap
  • Muziek / theater; samenwerken, team, rolverdeling
  • Film maken; samenwerken, team, communicatie, creatief
  • Koken; samen eten, samenwerken
  • Improviseren; samen lachen, samenwerken
  • Communicatie; interne communicatie, samenwerken
  • Leiderschap; de rol van een leider, gedrag en communicatie
  • Teaming; zelfsturende teams
Geheimzinnige bedrijfsuitjes

Geheimzinnige dag – Laat je verassen

Heb je zelf geen idee, maar wil je wel iets gaafs en goeds doen? En durf je het aan je lot in onze handen te leggen?

Geef aan wat je vooral niet wilt doen en wij doen de rest. Wij organiseren alles en verder zorg jij dat je met jouw team klaar staat staat op de afgesproken locatie, tijd en datum!

Bedrijfsevenement met duurzaam een thema

Eigenzinnige dag – Kom maar op met je idee!

Heb je zelf een geweldig idee?
Wil je de wereld verbeteren en denk je daarbij onze hulp te kunnen gebruiken?
Wil je met je team in het buitenland aan de slag? Dan vinden we het helemaal geweldig om jou bij te staan bij je plannen. Wij kennen de maatschappelijke wereld als geen ander en staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Zinvolle bedrijfsuitjes

Dubbelzinnige dag – Combineer het nuttige met het zinnige

Vergaderen met je collega’s over de kwartaalcijfers, de nieuwe doelen voor het komende jaar of de presentatie van een nieuw product; het was zelden zo inspirerend. Waarom? Omdat het gekoppeld wordt aan een middag aan de slag voor het goede doel. En dat geeft net dat beetje extra zodat deze bijeenkomst niet snel vergeten wordt. Daarnaast kom je op de meest onverwachte/bijzondere vergaderplekken bij hele leuke bijzondere mensen. Reken er maar op dat je medewerkers deze dag zullen onthouden. De locatie waar jullie komen trouwens ook want het werk is weer gedaan en niet te vergeten de indruk die jullie achterlaten bij de cliënten. Zij hebben een middag met hele rare mensen samen gewerkt.

Waanzinnig lekkere dag

Zo’n bijzondere dag maak je pas echt compleet met een hapje en drankje samen. Uiteraard houden we hierbij rekening met vegetariërs, allergieën of andere wensen. Daarnaast mag je van ons verwachten dat we ook bij de invulling van het programma rekening houden met ‘eerlijk eten’. Dat houdt in dat wanneer we koffie en thee schenken deze Fair Trade is en dat trekken we zoveel mogelijk door bij alles wat we aanbieden. Zo komt de ze zuivel bij een lokale zuivelboerderij vandaan en dat proef je. Wanneer wij chocolade bij de break serveren dan is deze afkomstig van Tony’s Chocolonely. Onze eigen American Chocolate Chip Cookies worden ’s morgens vers gebakken in onze keuken en we selecteren ons fruit bij een lokale biologische teler. Ook ons vlees kiezen wij met zorg, zo houden wij rekening met geloofsovertuigingen en kunnen we ook een prima alternatief voor vlees bieden.
Daarnaast werken wij graag met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze insteek wordt een moment van rust ook echt genieten!

Lunch

Lunch

Begin de dag in ontspannen sfeer met een gezamenlijke lunch. Zo starten maakt de dag nog specialer. En indien gewenst kunnen we de lunch aankleden met extra hapjes en een heerlijke zelfgemaakte soep. Bij beiden is er de keuze tussen warm of koud en zeker op de warme dagen wordt de gazpacho erg gewaardeerd.

Borrel

Borrel

Onze aanbeveling zou zijn om af te sluiten met een gezellige borrel. Eindig je de dag direct na de activiteiten dan stapt iedereen in de auto en gaat zijn eigen weg. Daarmee vervliegt ook meteen de gezamenlijke energie van deze middag. De dag gezamenlijk afsluiten is een betere optie en maken een dergelijk uitje echt af.

Diner

Diner

Alles is mogelijk en bij alles wordt gewerkt volgens onze maatstaven. Dat betekend dat het goed is in al zijn varianten.

De meeste uitjes sluiten we af met een BBQ of een buffet, maar zelfs daarbinnen proberen wij een goede en verantwoorde keuze aan te bieden!

Interesse of vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!