fbpx

Op een bewolkte donderdagochtend komen de mensen van de afdeling nucleaire geneeskunde van het Erasmus MC aan bij Activeringscentrum Kreileroord. Een mager vooruitzicht voor een dagje handen uit de mouwen in de buitenlucht. Enkelen waren zelfs met de fiets gekomen. Misschien hadden zij al wel een vermoeden dat de rest van de dag prachtig zou worden?

Aan de cliënten en gasten van Kreileroord zal het in ieder geval niet liggen. Zij zijn er klaar voor. Deze locatie van zorginstelling Pameijer heeft een belangrijke functie in de buurt. Het gaat om activering van cliënten maar ook van buurtbewoners die weinig contact maken. Hier ontdekken mensen eigen krachten en talenten en leren zelf keuzes te maken. Dit alles voor meer zelfvertrouwen.

Maar eerst tijd voor koffie met een bijzondere koek. Het logo van ErasmusMC staat er mooi op. Een goed voorbeeld van eigen kunnen. Pameijer maakt deze koeken met haar cliënten in de eigen bakkerij. Aansluitend het openingswoord van locatiehoofd Marjon die met veel enthousiasme vertelt over haar Kreileroord. Hoe blij ze is met al deze vrijwilligers en met het vooruitzicht dat er veel bereikt kan worden deze dag.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken. De zon komt al voorzichtig tevoorschijn achter de wolken. Groen licht om met de schuur- en verfklussen te beginnen. Verder veel werk in de tuin. Algemeen onderhoud, snoeien maar ook veel nieuwe plantjes zullen de grond in gaan. Veel plezier en voldoening geeft het opruimen van de opslag en het magazijn. Dit is echt de uitdaging van de dag. En tussen allerlei spullen komt ook nog het bingospel te voorschijn! Uiteindelijk zal dit aan het eind van de middag goed van pas komen.

Tijdens de lunch is goed te zien hoe er tussen de cliënten van Kreileroord en de mensen van Erasmus al contacten zijn ontstaan. Er vinden echte ontmoetingen plaats. Na deze voortreffelijke break die gezamenlijk is voorbereid is er een groot applaus. Verder met de klussen want we willen het wel afkrijgen allemaal..

Uiteindelijk is dan toch het eind in zicht. Mensen zitten met een voldaan gevoel en een drankje in de hand na te praten over hun prestaties. De barbecue staat aan en op de achtergrond klinkt de karaoke. Want zingen dat kunnen de cliënten van Kreileroord. Eten en muziek vormen een mooie combinatie. Er wordt zelfs een dansje gewaagd. En totdat de dag officieel wordt beëindigd, heeft het zonnetje geschenen. Het afscheid nemen na het dankwoordje van Marjon viel dan ook niet mee.

De mensen van ErasmusMC zijn met een fles wijn en een ervaring rijker naar huis gegaan. En de vlag wappert fier in de mast voor de deur want ook die is gerepareerd na vijf jaar stilstand!

Bekijk meer Recente Uitjes >

DSC02605
DSC02634
DSC02643
DSC02645
DSC02656
DSC02660
DSC02661
DSC02671
DSC02678
DSC02680
DSC02682
DSC02683
DSC02686
DSC02706
DSC02648
DSC02653
DSC02717
DSC02727
DSC02731
DSC02714