fbpx
hoeveel mensen minimaal vanaf 12 personen
hoe lang halve/hele dag
eteneten en drinken
prijskaartje  €65,- p.p. excl. btw

Bij dit uitje gaan jullie aan de slag voor een zorgboerderij. Dit is veelal een boerenbedrijf dat (naast de landbouw en/of veeteelt) bijzondere mensen een zinvolle dagbesteding biedt. De frisse lucht, de vaste tijden en de dagelijkse arbeid zijn belangrijke ingrediënten die ook voor veel mensen met een beperking erg belangrijk zijn. Zo heeft men een geregeld leven en is nuttig bezig. Elementen die voor elk mens belangrijk zijn. Helaas zijn de zorgvergoedingen niet hoog en de begeleiders kunnen niet samen met de cliënten alle werkzaamheden op de boerderij zelf oppakken. Er blijven dus vaak klussen liggen. Dat het toch in orde wordt gemaakt, is belangrijk voor het functioneren van de doelgroep. Mensen gedijen nu eenmaal beter in een verzorgde werkomgeving. En hier ligt jullie uitdaging!

Ok-klein  Ontvangst met koffie en thee met iets erbij Ok-klein  Gezonde lunch Ok-klein  Drankjes en snacks tijdens break Ok-klein  Afsluitende borrel (bier, fris, wijn)
Ok-klein  Zorgboerderij bij u in de buurt Ok-klein  Kennismakingsbezoek bij de zorgboerderij Ok-klein  Professionele organisatie en begeleiding Ok-klein  Fotoverslag van uw dag

 

Voorbeeld programma indeling

12:00   Inloop en ontvangst met koffie en thee met iets erbij/lunch
12:30   Opening door iemand van de locatie, uitleg bij de middag
13:00   Aan de slag (klussen en/of activiteiten doen samen met cliënten)
14:30   Break met een drankje en iets lekkers
15:00   Hervatting programma
16:30   Afsluitende borrel

Doelgroep en activiteiten

Cliënten van een zorgboerderij kunnen om diverse redenen niet zelfstandig functioneren. Vaak hebben ze een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De activiteiten die u gaat doen deze middag worden vooraf met u afgestemd. Voorbeelden zijn onderhoudsklussen aan gebouwen of het repareren van omheiningen. Maar ook aan de slag in het groen zoals snoeiwerk, het oogsten van groente of onkruid wieden, behoort tot de mogelijkheden. Gaan jullie samen met cliënten iets doen dan kun je denken aan wandelen, fietsen of aanschuiven bij hun dagbestedingsactiviteit.

Optineel  Idee: Sluit de dag met een heerlijk buffet naar keuze of barbecue.

telefoon1085 – 2100 179


Horizon College-4

KPN-10