fbpx

Hoe vind je binnen tien dagen een leuke activiteit die je heidag een extra dimensie geeft? Voor deze uitdaging zag de organisator van een heisessie zich gesteld. Ze vond de weg naar Zinnige Zaken en zij wisten in korte tijd een maatschappelijke invulling te verzorgen voor het middagprogramma.

Altijd wensen vanuit de samenleving

Een ochtend bellen levert op dat verpleeghuis De Gooyer uit Amsterdam wensen heeft en deze groep heel graag ziet komen. Dit woonzorgcentrum in de Dapperbuurt heeft uitzicht op de bekende markt die dezelfde naam draagt. De balkons mogen worden gesopt, de bloembakken gevuld en het tuinmeubilair is hard toe aan een opfrisbeurt. Fijn als alles weer spic & span is als het lekkere weer er aan komt. En samen met de bewoners een bezoekje aan de markt brengen zou helemaal geweldig zijn.

Dubbel Zinnig programma

Na de dag begonnen te zijn met vergaderen, werd er eerst geluncht. Daarna worden de gasten eerst ontvangen door Karin (de activiteitenbegeleidster) en John de huismeester. Tijdens de koffie vertelt Karin het een en ander over de Gooyer. Het bijzondere van dit zorgcentrum is dat de meeste bewoners hun leven lang al in deze buurt wonen. Ons kent ons en dat merk je direct. De deur staat altijd voor je open als je zin hebt in een kop koffie en een praatje . Hier hoor je het echte Amsterdams.

Een Zinnige Zaak

Dan wordt het lijstje met wensen opgenoemd. John neemt alvast een aantal mensen mee naar de balkons waar de hogedrukspuit en de emmertjes sop al klaar staan. Ook de plantjes wachten geduldig op hun beurt om de grond in te gaan. Karin heeft zo haar eigen plannen en grijpt de mogelijkheid aan om er met 25 bewoners eens lekker er op uit te gaan. Genoeg leun- en duw-armen aanwezig. Eerst even kennismaken en dan naar buiten. Lekker dwalen over de markt. Voor sommige bewoners is het alweer even geleden dat ze voor het laatst langs de kramen liepen. De aangeboden armen worden goed benut. Later op de middag wordt het wat killer en is een bezoekje aan de kroeg een logische stap. De verhalen komen los. Fijn vertellen over vroeger. En daar hoort een advocaatje bij.

Bijzondere middag

Bij terugkomst zijn de klussen klaar en is het tijd om de indrukken van de middag te delen. Dan ontdekt een van de gasten de piano en zo komt de stemming er helemaal in. Tulpen uit Amsterdam is favoriet.  Enkelen wagen zich zelfs voorzichtig op de dansvloer.  Best wel jammer dat de mensen van Schiphol dan nog een avondprogramma hebben. Als vrienden nemen ze afscheid. Voor de bewoners een dankbare onderbreking van de dagelijkse routine en voor de gasten een meer dan bijzondere middag.

Nog een groepsfoto bij de ingang onder het naambord van DE GOOYER.

Een geweldige middag met dank voor jullie inzet.

Ontvangst en uitlegVeel mensen kijken nu eenmaal graag naar bloemenZij maakt ook iemand blijPlantjes de grond inMevrouw in haar elementOok balkons schoonmaken staat op t menuOnafscheidelijkIntussen hard doorwerken op de balkonsLekker samen op de marktDe laatste loodjesEn zij ookIedereen binnen dan tijd voor een borrelEen piano maakt de middag compleetIedereen bij elkaar